Kurum Adı : Kaman Fen Lisesi
WEB Adresi : http://kamanfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : Sarıuşağı Mah. TOKİ 4 Sokak No20 Kaman / KIRŞEHİR

VİZYON
Okul, aile, çevre, öğrenci diyaloğu ve işbirliğine önem veren, Öğrencilerini bilgi, görgü ve terbiye bakımından en üst düzeye çıkarmaya çalışan, Çevreye duyarlı, İşbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, Ezberci değil, araştırıcı, Menfaatçi değil, fedakâr, İlişkilerinde doğruluğu hep ön planda tutan, Yaptığı işte hep mükemmeli kovalayan, laik, cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerini benimseyen, Çok yönlü ve tarafsız, Türk milletinin milli ve manevi değerlerine saygı duyan, onu benimseyip koruyan, geliştiren, nesilden nesile aktarılmasını sağlayan bir kurumdur. İlke ve değerlerimiz. Akılcı Çağdaş Topluma saygılı Milli Eğitimin Temel İlkelerini benimsemiş Üretken Paylaşımcı

MİSYON
Kaman Fen Lisesi olarak; Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak, onlara öğrenmeyi öğretmek, Bütün çalışmalarımızın odak noktasına öğrencilerimizi koyarak; onların bilgili, becerikli ve özgüvenli olmalarını sağlamak, Öğrencilerimizin başarısını arttırmak için karşılıklı olarak sorumluluk almak ve verimli bir şekilde çalışmak, Ülkemizin bütün fertlerine ve öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyup, onları koruyup gözetmek, Öğrencilerimizin geçmişleriyle, çevreleriyle ve kendileriyle barışık olmalarını sağlamaktır.

Öğretmen Sayısı : 14
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 240
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Tüm Günler 08:00-15:20 saatleri arasında eğitim öğretim devam etmektedir.
Derslik Sayısı : 14 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 52 km uzaklıkta olup İlçe merkezindedir.
Ulaşım :
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : SARIUŞAĞI MAH. TOKİ 4 SOKAK . NO:20 KAMAN / KIRŞEHİR

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :